Organisatieopstellingen

  • ZD-stukaHoe komen we af van die 9-tot-5-cultuur?
  • Waarom lukt het niet om afspraak = afspraak in te voeren?
  • Is dit de juiste persoon voor onze vacature?
  • Heeft dit product kans van slagen?
  • Hoe komt het toch dat het ziekteverzuim zo hoog is?

Sommige vragen lijken steeds in een andere gedaante weer terug te komen.
Bij andere vragen zou je gewoon eens een paar verschillende scenario’s willen bekijken.

Ben je benieuwd hoe je op een andere manier dan de gangbare naar vraagstukken kunt kijken die binnen je kantoororganisatie spelen? Maak dan kennis met de kracht van organisatieopstellingen!

Wat is een organisatieopstelling?

Een organisatieopstelling is een hulpmiddel om te kijken wat er werkelijk speelt als er problemen in de organisatie worden ervaren, als er keuzes gemaakt moeten worden of om naar vragen over de bedrijfscultuur te kijken.

De werkwijze:

In een kort interview met de begeleider wordt je vraag helder gemaakt. Met behulp van representanten brengen we de aan het vraagstuk verbonden personen, functies en onderdelen in beeld (bijvoorbeeld de opdrachtgever, het team, de leidinggevende of soms ook het doel van de organisatie).

Door op deze manier naar (delen van) de organisatie te kijken en door het inzetten van interventies worden onderlinge dynamieken en knelpunten binnen de organisatie zichtbaar.

Hierdoor wordt duidelijk hoe de verhoudingen tussen verschillende functies, praktijkgroepen, producten of klanten liggen. Vaak zijn de inzichten al voldoende om te weten welke vervolgstappen gemaakt moeten worden in de werkelijke organisatie.

De beste manier om te weten hoe een opstelling werkt, is om het zelf te ervaren

Zelf Doen Training & Coaching biedt je graag de kans om kennis te maken met de kracht van organisatieopstellingen en organiseert geregeld Introductieworkshops Organisatieopstellingen (zie Agenda).

Bent u bekend met organisatieopstellingen en heeft u een vraagstuk waar u naar wilt kijken? Dan kunt u ook contact opnemen om de vraag in een aparte sessie in te brengen.