Zelf Doen! – training & coaching

Je doet het zelf, maar niet alleen!

Janine Fidder

Janine Fidder - Zelf Doen! - training & coaching

Geboren (1968) en getogen in het oosten van het land (tot 1986), afgestudeerd in Groningen (1992) en nu woon ik alweer sinds 1997 in Amstelveen met mijn man en mijn 2 dochters.
Ik heb 17 jaar gewerkt als kandidaat-notaris en ruim 2 jaar als bedrijfsjurist.
De ideale basis voor het werk dat ik nu met veel plezier doe: zelfstandig trainer, coach en adviseur voor juridisch professionals.

Door mijn werkervaring weet ik wat er speelt binnen juridische organisaties en welke dilemma’s je tegen komt in de praktijk. Deze ervaring en kennis combineer ik met mijn levenservaring én met een professionele aanpak, waardoor je tot nieuwe inzichten komt en resultaten bereikt waar je in de praktijk vervolgens ZELF mee aan de slag kunt.

Missie

Mijn missie is het vergroten van het eigen vermogen van mensen en organisaties.
De naam van mijn bedrijf: Zelf Doen! hangt nauw samen met deze missie.

‘Zelf’ is daarin niet een synoniem voor ‘alleen’, maar staat voor het mobiliseren van de eigen kracht van mensen en organisaties.

Soms is er een prikkel van buitenaf nodig om die om die eigen kracht in beweging te zetten.
Ik ben graag die prikkel. Jij bent ZELF de aangewezen persoon om de gewenste verandering te realiseren.

Werkwijze

Wat nodig is, is niet altijd wat op voorhand nodig lijkt…

Iedere organisatie is anders, dus bij de problemen die organisaties ervaren horen steeds weer andere oplossingen. Daarom zorg ik steeds voor een goede afstemming met mijn opdrachtgevers om helder te krijgen wat de werkelijke vraag is.

Vervolgens zet ik in wat in de gegeven situatie nodig is: soms is alleen een adviesgesprek voldoende en zijn de inzichten die tijdens het gesprek ontstaan al genoeg om zelf de nodige vervolgstappen te zetten. Een andere keer is een structurele begeleiding wenselijk of leidt training, intervisie, teamcoaching of individuele coaching tot een beter resultaat.

Een overtuiging is een gedachte die je blijft denken…

Mijn streven is om mensen te bevrijden van vastomlijnde concepten, overtuigingen en veronderstellingen, waardoor groei en de ruimte ontstaat om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Als je alleen een hamer hebt lijkt alles op een spijker!

Vakmensen hebben de neiging om in lastige situaties terug te vallen op de inhoud. Maar een timmerman heeft ook niet genoeg aan alleen een hamer….
Ik reik daarom steeds inzichten, handvatten en praktische vaardigheden aan waar mensen hun gereedschapskist mee kunnen uitbreiden en waar ze in de praktijk mee aan de slag kunnen.
Zo kun je inzetten wat de situatie van je vraagt….

Een paar steekwoorden die bij mij en mijn werkwijze horen:

  • analytisch;
  • gericht op het behalen van concrete resultaten;
  • confronterend met compassie;
  • een groot inlevingsvermogen;
  • relativeringsvermogen; en
  • humor!