Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keren per jaar organiseer ik open ochtenden om mensen kennis te laten maken met het werken met organisatieopstellingen.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers werk gerelateerde vragen inbrengen. Dat kunnen vragen zijn rondom je eigen positie binnen de organisatie, een concrete situatie die je bezig houdt of je ‘ondernemerschap’, maar ook als je een andere vraag hebt over je werk of je eigen bedrijf kan deze worden ingebracht.

Een kleine toelichting over ‘het werken met organisatieopstellingen’:

Wat is een organisatieopstelling?

Een organisatieopstelling is een hulpmiddel om op een andere manier te kijken naar wat er speelt binnen (en rondom) organisaties.

De werkwijze:
In een kort interview met de begeleider wordt je vraag helder gemaakt. Met behulp van representanten breng je de aan het vraagstuk verbonden personen, functies en elementen (doel, product, taak, etc) in beeld. Door de organisatie op deze manier in beeld te brengen en het inzetten van interventies worden (onderlinge) dynamieken en knelpunten binnen de organisatie zichtbaar.

De inzichten die op deze manier ontstaan zijn vaak al voldoende om te weten welke vervolgstappen gemaakt moeten worden in de werkelijke organisatie.

Welke vraagstukken?

De vraagstukken waar je met behulp van een organisatieopstelling naar kunt kijken variëren enorm. Dat kunnen vragen zijn met het oog op de toekomst:

  • Hoe ga ik om met de veranderingen in mijn branche? Of groter: hoe beweeg ik mee met de toekomst die zich aandient?
  • Is het zinvol om dit nieuwe product in de markt te zetten? En wat is het effect daarvan op mijn huidige klantenkring? En op een nieuwe doelgroep?
  • Is het een goed idee om samen te gaan werken met ….?

Maar ze kunnen ook betrekking hebben op het heden en het verleden:

  • Ik werk zo hard en resultaten blijven uit? Hoe komt dat?
  • Ik wil een nieuwe koers inslaan maar het lijkt of ik elke keer hetzelfde rondje draai; hoe doorbreek ik dit patroon?
  • Of het kan gaan over je eigen plek in de organisatie waar je werkt of ten opzichte van een organisatie waar je mee samen werkt…

Of andere vragen…

Overigens staat het een ieder vrij om al dan niet een vraagstuk in te brengen; dat kun je ook op de ochtend zelf beslissen. De ervaring leert dat representeren in de opstelling van een ander ook al vaak helderheid kan geven over je eigen vragen waar je mee bezig bent of wellicht kan leiden tot een vraag die betrekking heeft op je eigen situatie.

Praktische informatie:

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10

Locatie: op aanvraag

Investering: een open houding om bij te dragen aan een succesvolle bijeenkomst.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Inschrijven training
Ga naar de bovenkant