Zelf Doen! – training & coaching

Partner voor juridisch professionals op het gebied van:

Communicatie

Een organisatie is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie

Communicatie

Een kwestie van begrijpen en begrepen worden.
> Lees meer

Samenwerking

Interne communicatie: de succesfactor voor beter samenwerken

Samenwerking

Effectieve samenwerking is eerder een gevolg dan een doel op zich…
> Lees meer

Leiderschap

Het is alleen mogelijk om leiding te geven als anderen die leiding willen ontvangen

Leiderschap

Leiderschap is een keuze, geen positie!

> Lees meer

Janine Fidder

Ik train, coach en begeleid individuen en organisaties bij het ontwikkelen van hun menselijk potentieel en maak daarbij gebruik van de eigen kracht van mensen!

Door mijn jarenlange ervaring als kandidaat-notaris en bedrijfsjurist weet ik wat er speelt binnen juridische organisaties en ken ik de dilemma’s die je in de praktijk tegen komt.

Als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker!

Door nieuwe inzichten en vaardigheden aan te reiken bied ik mensen de mogelijkheid om hun gereedschapskist uit te breiden. Hiermee kun je persoonlijker en daadkrachtiger handelen door het juiste gereedschap voor de juiste situaties in te zetten. Dat maakt organisaties en de mensen binnen die organisaties slagvaardiger!

Aanbod

Trainingen
Lees meer
Intervisie
Lees meer
Organisatieopstellingen
Lees meer
Coaching
Lees meer

Janine Fidder

Zelf Doen! – training & coaching

Contact

Janine Fidder

Zelf Doen! – training & coaching

Contact

Referenties

Met een viertal notarissen komen wij twee keer per jaar bij elkaar voor een intervisie onder leiding van Janine. De meesten van ons waren tot dan slechts inhoudelijke dus juridische cursussen gewend, maar hadden sterk de behoefte aan een vorm van collegiaal overleg waarbij we van elkaars dagelijkse valkuilen zouden kunnen leren. In de omgang met personeel, met collega’s en met klanten. Janine geeft aan deze sessies leiding en doet dat op een prettige ontspannen en natuurlijke manier. Het is duidelijk dat het notariaat haar niet vreemd is, dat helpt. Natuurlijk is het tijdens onze bijeenkomsten al snel gezellig en dus wordt er veel gekletst, notarissen zijn immers goede praters. Janine houdt ons echter bij de les, dwingt ons te focussen en helpt ons tot de kern te komen. We leren anders te luisteren en anders te vragen dan we in ons dagelijks bestaan gewend zijn. En het werkt: na afloop gaan we ieder voldaan richting eigen huis, weer opgeladen en bijgetankt 🙂
Nick van Buitenen, notaris te Utrecht
In mijn beroepsgroep komt het regelmatig voor dat je alleen werkt, het is dan prettig als je af en toe met anderen informeel kunt overleggen. Daarvoor is wel een structuur nodig, zoals Intervisie. Het zorgt er voor dat open en ook vertrouwelijk kennis en problemen met elkaar gedeeld kunnen worden. Je maakt gebruik van elkaars expertise en ervaringen. Via onze vakvereniging NOVEX hebben wij begeleiding gekregen van Janine Fidder in dit traject. Al een paar jaar eerder was ik deelnemer geweest in een intervisiegroep, maar pas na de begeleiding van Janine heb ik de toegevoegde waarde van intervisie in mijn werk gezien. Haar begeleiding is nuttig en houdt ook de bijeenkomsten efficiënt. Zij houdt de lijnen in de gesprekken goed in de gaten en intervenieert ook waar nodig.
mr. Juliëtte Nijenhuis-Wildervanck, Nijenhuis Nalatenschap Planning en Adviezen
“Als notaris word je vaak geleefd door je cliënten en je personeel. En ook door de alombekende “waan van de dag” kom je als notaris zelden toe aan (zelf-)reflectie.
Door de regelmatig gehouden intervisiebijeenkomsten onder de bezielende leiding van Janine Fidder is mijn kantoor niet alleen op een hoger kwalitatief peil gebracht, maar is ook het plezier van mij en mijn medewerkers in het werk danig vergroot.
Door actief met casusposities aan de gang te gaan tijdens intervisiebijeenkomsten én de daarbij horende “follow up” in de dagelijkse praktijk is eveneens de winstgevendheid van het kantoor gestegen. En dat laatste is ook een niet onbelangrijk aspect als notaris/ondernemer.”
Notaris, Breda